Toshiba Memory може да получи около 9 милиарда долара от своите инвеститори

0
322

Полупроводниковият бизнес на Toshiba ще може да получи около 9 милиарда долара от своите инвеститори – консорциумът от японски, американски и южнокорейски компании, начело с инвестиционния фонд Bain Capital. За това предава изданието Nikkei, позовавайки се на управляващият директор на Bain Юджи Сугимото.

Според ръководителя на организацията, новите собственици на Toshiba Memory няма да провеждат структурни корекции, но планират да осигурят средства за по-нататъшния растеж. Bain Capital се отнася с уважение към сегашното управление на Toshiba Memory, но фондът иска да назначи в състава му повече странични директори, които ще изпълняват надзорни функции. По-специално, в съвета на директорите възнамерява да влезе и самият Юджи Сугимото.

Топ-мениджърът обещава, че инвеститорите няма да се скъпят по въпроса за отпускане на пари за Toshiba Memory, предназначени за научно-изследователски дейности и развитие на технологиите. В бъдеще, компанията възнамерява да излезе на борсата, но все още към този момент, партньорите ще инвестират в полупроводниковия бизнес на Toshiba над 1 трилион йени (8,9 милиарда щатски долара). Не са планирани и съкращения на персонала, а напротив – от Bain не изключват възможността, състава на Toshiba Memory дори да се увеличи.

И самият Юджи Сугимото посочва, че инвестиционния фонд работи усилено за да разреши разногласията между Toshiba и американския филиал на Western Digital, който се противопоставя на сделката с Bain Capital.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!