Toyota и Panasonic започват съвместното производство на батерии за електромобили

6
2187

Компаниите Toyota Motor и Panasonic пристъпиха към създаването на съвместно предприятие, което още от месец април тази година ще се заеме с разработването на батерии за електромобили. По този начин японските компании се подготвят за очаквания пик в търсенето на електрически автомобили.

Новата съвместна компания се нарича Prime Planet Energy and Solutions. Тя ще разработва акумулаторни батерии с форма на куб и на призма. Новите батерии ще се предлагат на всички производители на електромобили. Новата съвместна компания Prime Planet Energy and Solutions официално съобщи, че започва своята оперативна дейност на 1 април 2020 година. Очаква се нейните работници и служители да надхвърлят 5000 души. В това съвместно предприятие Toyota притежава 51% от акциите, а останалите 49% са на Panasonic.

Към днешен ден Panasonic е ексклузивен доставчик на акумулаторни батерии за електромобилите на Tesla. Но японската компания иска да има повече клиенти, да активизира разработването на новите батерии с призматична форма, които се очаква да имат голямо бъдеще в този електрическия транспорт. Да си припомним, че миналия месец Tesla обяви, че ще купува батерии за своите електрически автомобили и от южнокорейската LG Chem и китайската CATL.

Плановете на Toyota са увеличение с 50% на производството на електромобили. Съвместното предприятие ще помогне да се избегне дефицита за акумулаторни батерии.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
No brain no gain
No brain no gain

„Kъм днeшeн дeн Раnаѕоnіс e eĸcĸлyзивeн дocтaвчиĸ нa aĸyмyлaтopни бaтepии зa eлeĸтpoмoбилитe нa Теѕlа“….

„Дa cи пpипoмним, чe минaлия мeceц Теѕlа oбяви, чe щe ĸyпyвa бaтepии зa cвoитe eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили и oт южнoĸopeйcĸaтa LG Сhеm и ĸитaйcĸaтa САТL…“

Пък нали г-н Мъск се хвалеше как ТЕХНИТЕ си батерии били най-уникалните, с колко нови патента, с нов размер и т.н. и как ще бълват от тяхната гига фабрика.. а сега отведнъж пак се цитират новини че доставчика им ще е друг.. !?

Или пак някаква бизнес въртележка се пердаши

Аз-Съм
Аз-Съм

И какво като ги прави друг по техни проекти и патенти. С какво това променя „ТЕХНИТЕ си батерии били най-уникалните“ ?

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

На Муска му вярват само увредените дет му припадат на „бронираният“ му грозник.

Петров
Петров

Батериите на тесла се състоят от модули. А модулите се състоят от клетки. Преди ползваха 18650, а от Модел 3 ползват 21700. Та независимо дали клетките идват от Панасоник или LG, модулите и самата батерия барабар с BMS-а и системата за охлаждане и отопление се налага да си ги прави Тесла

Кольо
Кольо

Значи нов тип батерии, с по-добра енергийна плътност…нанай(няма|да има| – ромски). Само ще сменят формата на корпуса?

Лион
Лион

Е то, точно с промяна на формата ще вдигнат енергийната плътност…