Toyota и Panasonic започват съвместното производство на батерии за електромобили

6
2425

Компаниите Toyota Motor и Panasonic пристъпиха към създаването на съвместно предприятие, което още от месец април тази година ще се заеме с разработването на батерии за електромобили. По този начин японските компании се подготвят за очаквания пик в търсенето на електрически автомобили.

Новата съвместна компания се нарича Prime Planet Energy and Solutions. Тя ще разработва акумулаторни батерии с форма на куб и на призма. Новите батерии ще се предлагат на всички производители на електромобили. Новата съвместна компания Prime Planet Energy and Solutions официално съобщи, че започва своята оперативна дейност на 1 април 2020 година. Очаква се нейните работници и служители да надхвърлят 5000 души. В това съвместно предприятие Toyota притежава 51% от акциите, а останалите 49% са на Panasonic.

Към днешен ден Panasonic е ексклузивен доставчик на акумулаторни батерии за електромобилите на Tesla. Но японската компания иска да има повече клиенти, да активизира разработването на новите батерии с призматична форма, които се очаква да имат голямо бъдеще в този електрическия транспорт. Да си припомним, че миналия месец Tesla обяви, че ще купува батерии за своите електрически автомобили и от южнокорейската LG Chem и китайската CATL.

Плановете на Toyota са увеличение с 50% на производството на електромобили. Съвместното предприятие ще помогне да се избегне дефицита за акумулаторни батерии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари