TransferJet – NFC съперник от Toshiba

1
19

Японската компания Toshiba обяви война на безжичния пазар със собствена технология TransferJet, за която за пореден път напомня на CES. TransferJet ви позволява да споделяте файлове между устройства в непосредствена близост.

Използването на технологията много прилича на работа с NFC. Съвместимите устройства трябва просто да се доближат достатъчно близо, след което започва изпращането на избраните файлове. Ще се запитате, за какво ни е такава технология, след като вече има такава? TransferJet има едно предимство пред NFC – високата скорост на предаване на данни, която може да достигне до впечатляващите 375 Mbit / сек. Това означава, че прехвърлянето, като например видео файл с размер от 3 GB, ще отнеме около минута.

TransferJet е отворен стандарт, може да се използва и разработва и от други компании. В допълнение, Toshiba въвежда специален адаптер, който може да бъде свързан към различни устройства – смартфони, таблети, лаптопи, позволявайки трансфер на данни между тях. От компанията вярват, че технологията има голямо бъдеще и че тя ще помогне на хората да се доближат до мечтата – „да живеем в идеален свят без кабели“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари