fbpx
16.8 C
София

Twitch въвежда нови правила за регулиране на речта на омразата

Най-четени

Twitch разкри плановете си да въведе обновени политики за противодействие на речта на омразата и тормоза, които ще влязат в сила на 22 януари. Дългият срок на въвеждане е с цел да даде време на стриймърите и членовете на аудиторията да се адаптират към промените и да коригират поведението си, ако е необходимо, за да запазят достъпа си до платформата.

Актуализациите засягат три категории на проблематично поведение в интернет – сексуален вербален и невербален тормоз онлайн, реч на омразата и подстрекателството към тормоз в интернет или реалния живот.

Започвайки с езика на омразата, Twitch добавя три нови защитни характеристики на личността – кастата, цвета на кожата и имиграционния статус – което означава, че всички потребители, които нападат някого въз основа на тези негови черти, ще бъдат санкционирани и няма да намерят място в платформата. Останалите защитени характеристики на личността остават расата, етническата принадлежност, националния произход, религията, пола, половата идентичност, сексуалната ориентация, медицински състояние и военен статус.

Освен това, от 22 януари, флагът на Конфедерацията ще бъде добавен към списъка със символи на Twitch, разпространяващи омразата. Флагът ще бъде забранен в потоците, предвид историческата и символичната му връзка с робството и белите радикални групи в САЩ, както става ясно от изявлението на компанията. Групите, разпространяващи омраза в платформата, които пропагандират крайни и радикални идеи, остават категорично забранени. В някои случаи, по силата на новите политики, ще бъдат разглеждани и публикации на потребители, които съдържат само емотикони и без придружаващ текст, ако са обидни спрямо контекста.

По отношение на тормоза, Twitch добавя следното специфично поведение към своя набор от забранени действия: да се твърди, че жертва на даден тормоз има отговорност, за това, че е жертва; насърчаването на други хора да извършват DDoS и сродни атаки срещу някого и подбуждане на злонамерени набези на профили в социалните мрежи на дадено лице.

Според новите правила Twitch класифицира сексуалния тормоз в отделна категория и приема „много по-ниска толерантност към всякакви проявления на този вид тормоз“. По-конкретно, забранени стават следните действия: многократно коментиране на привлекателността на някого, когато е изразил устно или пряко по друг начин, че изпитва дискомфорт от това, изрично коментиране на нечия сексуалност или външен вид, дори ако е публично известна личност, както и споделяне на непоискани голи изображения или видеоклипове.

Секс-базираните обиди за други потребители или известни публични личности ще доведат до временно блокиране на профила при първо нарушение. Новите правила също забраняват и осъждането на хора, които предлагат платено сексуални услуги, както става ясно от формулировката: „Не е разрешено да се правят унизителни изявления относно възприеманите от друг човек сексуални практики или сексуален морал“, нито „да се правят унизителни изявления относно сексуалното здраве на даден човек.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини