Twitch заведе съдебно дело срещу група тролове за осъществена масирана атака

2
426

Откриването на конкретния човек по неговия IP адрес става все по-реално. Стрийм платформата Twitch се обърна към съда на щата Калифорния с искане да бъде установена личността на троловете, които по предварителна уговорка в края на миналия месец масово са стриймвали чрез услугата нелегално и забранено съдържания.

Агенция Bloomberg съобщи, че са показвани порнографски клипове, филми на Брентън Тарант, защитени с авторски права филми и предавания и други подобни материали. Въпреки че всички стриймове от подобен род бързо са премахвани, атаката на троловете е била толкова масирана, че се наложило Twitch да изключи за два дни възможността за стриймване от страна на новите потребители.

The Verge съобщи днес, че юристите на платформата са завели съдебно дело и искат от съда да разреши да бъдат разкрити личностите на троловете. Платформата иска съдът да забрани на тези хора да използват Twitch и да ги принуди да заплатят компенсация за реализираната загуба.

„Платформата Twitch е готова да направи всичко възможно, за да защити своето име и да направи невъзможно повтарянето на нещо подобно в бъдеще“ – завиха представителите на онлайн услугата.

The Verge отбеляза, че Twitch е първата стрийм платформа, която дава на съд своите потребители за нарушаване на правилата и това явно ще бъде прецедент.

А разкриването на личността на троловете не е особено сложно. Необходимо съдът да издаде нареждане на интернет провайдъра или мобилния оператор да даде данните на потребителя зад съответния IP адрес. По принцип, при подаване на молба за използване на интернет, всеки вписва своите имена и точния адрес.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Алекс
Алекс

Как да не е особено сложно?!

Ако е наистина масирана атака, то хората са си защитили трафика с VPN-и и proxi-та. С обикновено запитване до провайдъра ще им хванат мрежичките…

Инак е добре да има няколко осъдени такива. С цялата помия в нета напоследък е адски трудно да си опазиш съдържанието каквото го искаш.

anonymous
anonymous

какво ли пък съдържание баш в нета ще ми опазваш???