Twitter вече има 105 милиона потребители

1
23

Биз Стоун и Еван Уилямс, които са съоснователи на Twitter, споделиха някои дългоочаквани детайли относно статистиката за използването на микроблогинг платформата. Стана ясно, че Twitter вече се превръща в стабилна платформа, за която си струва да се пишат външни приложения. Информацията е от първата конференция с разработчици, която Twitter организира в Сан Франциско.

От съобщените статистически детайли става ясно, че Twitter има 105 милиона регистрирани потребители, а 300 хиляди нови се регистрират ежедневно в сайта. Тези данни се различават много от предположенията на comScore, които смятаха, че регистрираните потребители на микроблогинг платформата са само 65 милиона.

Заявките към услугите на Twitter са около 3 милиарда дневно. Според Еван Уилямс това е повече от заявките към почти всички останали сайтове мрежата, с изключение на няколко от най-големите. Уилямс смята, че тези данни правят от Twitter сайт, който е голям колкото Yahoo. Средният растеж на микроблогинг платформата върви с темпове от 1500% на година. Twitter стартира работа само преди три години, през април. В сайта се извършват 19 милиарда търсения месечно. За сравнение, месечният брой на търсенията в Google възлиза на 90 милиарда.

Огромният интерес е донесъл и доста предизвикателства. През последните две години Twitter се е изправил пред много инфраструктури проблеми. Уилямс е признал, че на моменти всичко е било в хаос и често е имало неприятни ситуации.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари