Twitter въведоха няколко промени в търсенето

0
32

Twitter въведоха няколко нови опции, чиято цел е да улеснят търсенето на информация в социалната мрежа. Едната от новите опции е автоматично довършване на думата, която пишем в полето за търсене – нещо подобно на функцията в Google Search. Тази функция ни предлага най-вероятните думи за търсене още докато пишем и така ни спестява време.

Опцията ще е особено полезна при търсене на хаштаг за конкретно събитие или търсене на определен акаунт. След като сме въвели данните за търсене, сайтът ще ни покаже всички туитове, статии, акаунти, изображения и видеоклипове, които са свързани с тях.

Освен тази функция Twitter представиха също опция за автоматично поправяне на сгрешена дума за търсене, така че да не губим време да я пишем отново, а просто да бъдем пренасочени към страницата, която търсим. В допълнение, социалната мрежа сега ни намира информация за това, което търсим дори тя да не присъства под същото име в разговорите в Twitter. Това става с новата опция Related suggestions.

Има малко подобрения и в търсенето на лични акаунти – ако потърсим името на някой човек в Twitter ще излязат резултати, представляващи туитове, в които това име се споменава, както и съответното им потребителско име в сайта. И накрая, вече можем да стесним търсенето на определено съдържание само до кръга от хора, които следим в социалната мрежа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари