Twitter въвежда планирани публикации

0
108

Още миналата година социалната мрежа Twitter започна да тества функция за насрочване на публикации напред във времето и избиране на точна дата и час, в които те да се появят публично. Това е функция, която макар и да може да бъде полезна за много от по-популярните личности, които използват социалната мрежа, инфлуенсърите и много други хора с висок дигитален авторитет, тя така и не беше вградена за масово използване.

Сега изглежда обаче нещата са напът да се променят и Twitter дава достъп до възможността на всички потребители поетапно, както отчетоха от популярния технологичен портал The Next Web. Информацията идва от десетки техни читатели, които са им споделили, че вече са започнали да виждат опцията за график в интерфейса на акаунтите си, както и да насрочват по няколко публикации за напред във времето и да следят вече насрочените.

Twitter проведе експериментално тестване на тази функционалност още през ноември миналата година, като сега изглежда сме напът да я видим интегрирана наново и достъпна за много по-широк кръг от аудитория. Засега достъп до новата функционалност имат единствено потребители, които използват уеб настолната версия на Twitter, но определено можем да я очакваме в близко бъдеще да стане масово достъпна за всички.

Към момента всъщност вече съществуват инструменти, които позволяват планиране на туитове чрез различни инструменти за управление на социалните медии – така например същата функционалност отдавна е достъпна в TweetDeck – мощен уеб клиент за Twitter, който всъщност е собственост и се управлява от самата компания.

Възможността да насрочвате публикации във времето несъмнено е полезна, въпреки че може да причини сериозни смущения в социалните медии, ако по невнимание планирате пост, който не кореспондира с новинарския фон на деня и по невнимание останете неразбрани или мнението и публикацията ви вече не са актуални, тъй като Twitter е една от най-динамичните и бързо развиващи се социални мрежи. Все още няма признак социалната медия да планира да въведе опция за редактиране на публикациите. Нека не забравяме, че Twitter е трибуна за връзка с обществото на много политици, обществени фигури и бизнесмени, като част от които са президентът на САЩ Доналд Тръмп, милиардерът Илън Мъск, който дори беше съден и принуден да напусне позицията на изпълнителен директор на Tesla след публикация в Twitter за стойността на акциите на компанията му, предприемачът Бил Гейтс, съвременният философ Ювал Ноа Харари и много други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари