Гаджето на Адам Паркър, Дийн Ийстмънд почина от рак на 21-годишна възраст през септември 2017 г. Двамата се срещаха две години.

Двойката за първи път си кореспондира в Twitter, когато Адам изпрати съобщение на Дийн, за да му каже колко сладка е снимката на котката му.

И след смъртта на Дийн, Адам използва туитовете на гаджето си, за да го запомни.

„Скръбта е сложна, странна и действа по различни начини“, казва 25-годишният младеж пред Радио 1 Newsbeat.

„Определено се връщам обратно към спомените чрез неговите туитове – особено през последния месец, за да видя какво е минавало през главата на Дийн през това време от неговия живот.

Всеки ден изпитвам различни чувства на скръб и страх.“

По-рано тази седмица Twitter разкри, че планира да премахне неактивните акаунти в социалната мрежа, които не са я посещавали повече от шест месеца, с което да „освободи“ потребителски никнейми.

Това доведе до обратната реакция на хора като Адам, които не искат профилите на починали хора да бъдат изтривани.

Вчера Twitter обяви, че замразява плана си, поне докато не измисли начин да почита и припомня имената на хора, чийто профили са били заличени.

„Надяваме се, че можем да измислим как да уважаваме паметта на починалите и да архивираме биографични и исторически данни за тези, които сме загубили“, поясниха от Twitter по-късно след обществените реакции.

Този аспект от планът на Twitter, може да се разгледа като поредния пример на мимолетността и безпаметността на нашето време, в което някой е помнен, докато използва.

Дийн беше диагностициран със Сарком на Юинг – рядка форма на рак на костите и меките тъкани – през 2016 г.

Той беше редактор на списание HISKIND и също така написа много публикации в Twitter за реалността на живота със заболяването.

Приживе, той е поручил съобщения, изразяващи подкрепа от множество знаменитости, включително и Никол Шерцингер и звезди от Drag Race на RuPaul, които споделят снимки със съобщението „Дийн Истмънд убива“.

Адам казва, че има моменти като тези, които иска да преразгледа и да си спомни.

„Има големи спомени и моменти от живота ни, които всички ние отразяваме в Twitter. Това са онези неща, които всички ние искаме да запазим, за да се връщаме към тях отново и отново, за да си спомняме.“ каза той пред Newsbeat.

„Трябва да се признае широко, че това е проблем. Докато не се сблъскате с някой, който преминава през това, може изобщо дори да не се замислите за тази страна на политиката на Twitter.“

Какво се случва с нечий акаунт в социалните медии, когато той умре?Twitter може да закрие акаунта на човек, който е починал, ако семейството им поиска и може да предостави доказателство за своята самоличност.

Facebook „меморира“ страниците и се уверява, че никой не може да влезе в акаунт, за който се знае, че принадлежи на някой, който е починал.

Instagram прави същото и казва, че ще се опита да спре всичко публикувано от собственика, когато са били живи, да се появяват по начини, които могат да разстроят семейството им.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари