Twitter е платил 300 000 долара за открити бъгове в последните две години

0
1

Имайки предвид, че Twitter е доста важна платформа за милиони потребители, които обменят и излагат там свои идеи и информация, сигурността и стабилността на услугата е от голямо значение. Ето защо компанията зад едноименната социална мрежа също стартира своя програма за откриване на бъгове през 2014 г., а до днес по нейна линия са платени над 300 000 долара на ентусиасти и специалисти по киберсигурност.

В рамите на въпросната програма са били споделени 5171 уязвимости и бъгове от 1662 души като минималното възнаграждение, платено от Twitter, е било 140 долара. Освен за самата социална мрежа, програмата приема открити проблеми и във Vine, Periscope, Fabric, MoPub, ZeroPush, както и в мобилните приложения на тези услуги.

За сравнение, Facebook стартира своята програма за откриване на бъгове през 2011 г. и до днес по нея са изплатени над три милиона долара при средно възнаграждение 1788 долара. Очевидната разлика в плащанията вероятно произлиза от това, че дейността на най-голямата социална мрежа в света е значително по-разнообразна от тази на Twitter и обхваща много повече платформи, приложения и услуги.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за