Twitter забраниха публикуването на еротично съдържание във Vine

0
27

Преди няколко дни Twitter внесоха малка, но важна промяна в условията за ползване на услугата им за снимане и споделяне на кратки видеоклипове Vine. Отсега нататък на потребителите на услугата се забранява да публикуват в нея еротично съдържание. Екипът на Vine сподели, че новата промяна ще засегне съвсем малка част от потребителската база на услугата.

„За повече от 99 процента от потребителите ни това не променя почти нищо,“ споделиха от Twitter. „А що се отнася до останалите: ние нямаме проблем с еротичното съдържание в интернет – просто предпочитаме да не бъдем източник на такова.“

Ако наистина по-малко от 1% от потребителите на Vine са споделяли порнографско съдържание, то изглежда, че точно този тип съдържание се радва на най-голям интерес. Веднага след дебютирането си в началото на 2013 година, мобилното приложение се изпълни с шестсекундни клипчета, показващи мъжки „лични части“ или части от порно филми, които потребителите бяха записвали директно от телевизора или лаптопа си. Проблемът с изобилието на сексуално наситени клипове, обаче, привлече медийното внимание едва когато едно такова клипче се появи в категорията „Избор на редактора“.

Първоначално от Twitter се опитаха да решат проблема като направят търсенето на порнографско съдържание по-трудно. Тогава те блокираха от търсенето ключови думи като #porn, например. Що се отнася до последната промяна, от социалната мрежа споделиха, че забраняват порното, но не и голотата използвана за „документални, образователни или артистични цели“.
 
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари