Twitter забрани рекламирането на софтуера и услугите на Kaspersky Lab, като за причина посочи, че бизнес моделът на руската компания нарушава правилата за качване на публикации в тази социална мрежа.

И още, Twitter обясни действията си и с това, че според властите на САЩ, Kaspersky Lab има връзка с руските специални служби.

Евгений Касперски изрази учудване от това решение и заяви, че това е „откровена цензура“. „Никакви писани или неписани правила не сме нарушавали, а нашият бизнес модел е стандартен за IT индустрията. Ние осигуряваме на потребителите защита, а те ни плащат“ – каза Касперски. „В писмото не се казва, какви точно правила, стандарти и бизнес практики са нарушени. Ако това решение е взето по погрешка, е по добре да се каже. Това е единственият начин да се разсеят съмненията за въвеждането на политическа цензура в социалната мрежа„.

Kaspersky Lab се обърна към Twitter и помоли това решение да бъде преразгледано и подчерта, че компанията вече няколко пъти опроверга обвиненията за сътрудничество със специалните служби и е предлагала да предостави достъп до сорс кода на своя софтуер, за да могат съответните органи на САЩ да проверят достоверността на тези твърдения.

Да си припомним, че администрацията на Доналд Тръмп забрани на държавните учреждения да използват антивирусния софтуер на Kaspersky Lab.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари