Twitter забрани рекламирането на софтуера и услугите на Kaspersky Lab, като за причина посочи, че бизнес моделът на руската компания нарушава правилата за качване на публикации в тази социална мрежа.

И още, Twitter обясни действията си и с това, че според властите на САЩ, Kaspersky Lab има връзка с руските специални служби.

Евгений Касперски изрази учудване от това решение и заяви, че това е „откровена цензура“. „Никакви писани или неписани правила не сме нарушавали, а нашият бизнес модел е стандартен за IT индустрията. Ние осигуряваме на потребителите защита, а те ни плащат“ – каза Касперски. „В писмото не се казва, какви точно правила, стандарти и бизнес практики са нарушени. Ако това решение е взето по погрешка, е по добре да се каже. Това е единственият начин да се разсеят съмненията за въвеждането на политическа цензура в социалната мрежа„.

Kaspersky Lab се обърна към Twitter и помоли това решение да бъде преразгледано и подчерта, че компанията вече няколко пъти опроверга обвиненията за сътрудничество със специалните служби и е предлагала да предостави достъп до сорс кода на своя софтуер, за да могат съответните органи на САЩ да проверят достоверността на тези твърдения.

Да си припомним, че администрацията на Доналд Тръмп забрани на държавните учреждения да използват антивирусния софтуер на Kaspersky Lab.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
AxOxКоментарМетоди Дамянов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Методи Дамянов
Методи Дамянов

сащниците са вредителите на човечеството! сащниците са хвърляли бомби, отровни вещества над милиони жители на тази планета, без да им е потърсена отговорност! сащ са чудовища! България трябва да се откъсне от сащ, цве цве трябва да спре да ходи на визитации в сащ за по 3 седмици молитви и закуски!

Коментар
Коментар

лично аз се радвам на благините на ентърпрайс продуктите на компанията и без тва ако ползваш боза, все едно си със свалени гащи

AxOx
AxOx

Дойде времето големите мега компании да изберат страна и да си покажат зъбите… в нормалния Интернет те НЕ би трябвало да блокират Касперски защото найстина досега няма съдебно дело и доказване на вината.
Та значи първата мега корпорация която официално взима страна.