Twitter забрани финансовите измами в обновените си правила

0
94

В понеделник една от най-големите социални мрежи в света разкри обновената си политика на общността, която забранява използване на „измамни стратегии“ с цел неправомерно привличане на пари или получаване на неоторизиран достъп до лична финансова информация за други лица. Някои от забраните включват нововъзникналите тактики на измамниците да създават куп фалшиви акаунти, за да се представят като обществена личност или организация, като обещават на потребителите, че ще им изпратят огромна сума пари, след като първо те направят малък превод към тях, за да потвърдят самоличността им.

Този ход илюстрира как Twitter е загрижена за сигурността си и увеличава усилията си срещу постоянните измами, които се случват на територията на платформата. Измамниците са използвали фалшиви профили на известни личности, които звучат познато на всички и будят асоциации – като например името на изпълнителния директор на компаниите Tesla и SpaceX – милиардерът Илън Мъск, с цел да популяризират измами с криптовалута.

 

Новите политики на социалната мрежа не забраняват рекламации на стоки, оспорвания и други диспути свързани с продажба на стоки.

Потребителите също ще могат да докладват други потребители, които нарушават правилата, само с няколко клика чрез обновена сива стрелка в долната част на всеки пост, която ще отваря опция за „Докладване на Tweet“, а след това „тази публикация е спам или е съмнителна“.

В зависимост от степента и типа на измамата Twitter може да заключи акаунта на потребителя, да му изпрати предупреждение, да замрази трайно акаунта, или да предприеме други действия – включително и сезирането на органите на реда.

Новите правила бяха приети през месец юли тази година, като ще влязат в сила от понеделник.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за