Ръководството на Twitter, компанията зад едноименната социална мрежа, публикува в блога си обръщение към своите служители, в което им препоръчва да работят от вкъщи заради притеснения около разпространението на COVID-19, предава Bloomberg.

Компанията, която дава работа на над 5000 души, прави своята препоръка само ден, след като отмени всички по-маловажни пътувания на своите служители, а заедно с това обяви, че няма да присъства на ежегодната конференция South by Southwest, която трябва да се проведе следващия месец в Остин, Тексас.

Twitter заявяват, че препоръката е задължителна за служителите на компанията в Хонг Конг, Япония и Южна Корея, а за всички други офисите ще останат отворени, ако се налага все пак те да дойдат на работното си място. „Работим в посока на това да се уверим, че вътрешните срещи и тези изискващи физическото присъствие на участващите в тях, както и други важни задачи са оптимизирани за отдалечено участие“, пишат Twitter.

Решението на Twitter отива малко по далеч по отношение на безопасността в сравнение с други американски компании, коментират от Bloomberg. Много от тях, като AT&T и Citigroup са наложили забрана единствено за международните пътувания, най-вече към Азия. Други, като Facebook и Google отмениха свои конференции. Twitter, от своя страна, действа сходно на много азиатки страни, в които на служителите им е казано да работят от вкъщи вместо в офиса.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за