Twitter коригира грешка, премахваща „бисексуалните“ от резултатите от търсенето

8
66

По-рано потребителите на Twitter установиха, че търсенето на термина „бисексуални“ в разделите със снимки, видео или новини не дава никакви резултати, докато другите термини за търсене, като например „хомосексуални“, „гей“ или „лесбийка“ дават резултати.

Компанията съобщи, че работи за бързото решаване на проблема.

Активисти, по очевидни причини се разстроиха по този повод: пропагандната група The Bisexual Index каза за Би Би Си Newsbeat, че хората, които се идентифицират като бисексуални, „исторически са били хиперсексуални и са свързани с порнографията и разврата“. Липсата на термина „бисексуални“ в резултатите от търсенето предизвика някои групи, като например Bi Pride UK и Human Rights Campaign, да смятат, че компанията се опитва да заличи този термин.

По-рано бе съобщено, че до края на тази година разработчиците на социалната мрежа Twitter ще актуализират правилата за разпространението на публикации, разпространяващи омраза. Ще бъдат заключвани профили, които се използват за популяризиране на насилието в Интернет.

През октомври влязоха в сила правила за защита на лицата, показвани голи на снимки. Става дума за снимките, на които изобразените хора не подозират че са снимани. Например, скритото заснемане, скрийншотите от уеб-камерите и така нататък. Освен това потребителите, чиито профили са блокирани, ще могат да оспорват решението на модераторите на Twitter.

Изданието The Verge се обърна към Twitter за коментар, а говорителят е върнал Tweet, в който се казва, че компанията е открила грешката и работи по отстраняването й.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари