Twitter масово блокира потребителите, пожелали да проверят скрито великденско яйце

5
803

Потребителите на Twitter, масово сменили своята дата на раждане в своя профил на 2007 година, бяха блокирани според правилата на социалната мрежа. В Twitter не могат да участват хора на възраст под 13 години. Хиляди хора се подлъгаха по тази странна шега и заплатиха с акаунтите си.

На 25-ти март тази година в Twitter се появи пост, че в социалната мрежа съществува скрито много интересно великденско яйце. Достъпът до него се открива, ако годината на раждане се подмени и стане 2007-ма година. В този случай потребителят получава възможност да активира красива „носталгична“ цветна тема. Само за няколко часа туитът се разпространи в целия свят и интересното е, че десетки потребители отговориха, че наистина има пасхално яйце, което работи.

„Дявол да го вземе, промяната на годината на раждане на 2007-ма прави лентата на Twitter цветна – нещо което отдавна ни трябваше“ – пише Twitter потребителят @s_rxii.

Но всичко се оказа подъл капан. Алгоритмите на Twitter мигновено реагираха на „12-годишните подрастващи“ и блокираха техните акаунти. Twitter разбра за глупавата шега и направи изявление в своя официален акаунт:

„Разбрахме за глупавата шега, която призовава годината на раждане да бъде сменена на 2007-ма, за да се получи достъп до несъществуващи теми. Моля, не правете това. Ще бъдете блокирани, понеже няма да имате 13 години“

След масовото блокиране на акаунти. потребителят, измислил това чудо написа в своя туитър акаунт: „Естественият подбор действа, това е магия“.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
бокоМирославRB3301КоментарИван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Отбор или подбор?

Коментар
Коментар

Нещо, като „есе“-то, показва що зомбиран, прост народ има

RB3301
RB3301

Есе

Мирослав
Мирослав

Безмозъчни едноклетъчни, бих казал аз.

боко
боко

Eсе