Twitter назначиха нов оперативен директор

0
26

Twitter назначиха нов Главен оперативен директор. Това е Али Роугани, сега заемащ позицията, която шефът на социалната мрежа Дик Костоло държеше преди няколко години. Роугани работи в Twitter от 2010 година насам, когато бе назначен за Главен финансов директор. Преди това той работеше в студиото Pixar на Disney. Там той също изпълняваше функцията на Главен финансов директор и то в продължение на повече от четири от общо деветте му години в компанията.

Роугани е известен като тих служител, „работещ зад кулисите“, който винаги е имал много по-оперативни функции от тези, които се очакват от един Главен финансов директор. Роугани, например, се е изявявал в рекламния бизнес на социалната мрежа, който си остава един от основните им източници на приходи в момента.

На мястото на Роугани Twitter назначиха бившия финансов директор на Zynga Майк Гупта. Гупта работи в гейм компанията само половин година. Преди това той бе изпълнителен директор в Yahoo. Ролята му в онлайн гиганта не остана незабелязана – той бе един от главните действащи лица в сделките между Yahoo и Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари