Twitter – най-добрият технологичен работодател на 2014 година

0
30

Facebook могат да се радват на последните седмици, в които ще носят титлата „най-добър работодател в сферата на технологиите“. Според сайта Glassdor, през 2014 година това място ще им бъде отнето от Twitter. Социалната мрежа на Марк Зукърбърг ще бъде принудена да отстъпи вече тригодишното си лидерство, заставайки на трето място в класацията.

На мястото между Twitter и Facebook, пък, Glassdor са поставили бизнес социалната мрежа LinkedIn.

От сайта базират прогнозата си на рейтинга, който бивши и настоящи служители на технологични компании са дали за своя работодател. По-голямата част от служителите на Facebook изглежда усещат негативна промяна в ръководството на социалната мрежа. Фактор е, също така, големият брой старши служители напуснали компанията след първичното публично предлагане на акциите й.

Тук трябва да уточним, че в класацията на Glassdor участват общо 50 компании, като не всички са технологични. Представители на тази индустрия в списъка за 2014 година, все пак, са eBay (21-во място), Google (6-то), Salesforce (22-ро) и Apple (16-то място).

Във видеото по-долу можете да чуете мнения за Twitter от собствените им служители. Повечето от тях твърдят, че са изключително горди, че работят за развитието на услуга, която самите те обичат и ползват. Други споделят, че ги вдъхновява чувството за значимост, когато само с натискането на един бутон създават наистина влиятелни нови продукти, достигащи до стотици милиони хора по света.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за