Twitter няма да върне достъпа на Тръмп, дори ако той се кандидатира за президент отново

5
376

Независимо дали някога ще се кандидатира отново за президент, изглежда, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще остане постоянно извън от Twitter. В изявлението си в сряда пред CNBC за Squawk Box, главният финансов директор на Twitter Нед Сегал заяви, че политиките на компанията относно постоянните забрани на потребителите няма да бъдат отменени, независимо от това до кого се отнасят.

„Начинът, по който работят нашите политики, когато сте отстранени от платформата с перманентен бан, предвижда, че вие сте отстранени и няма да получите повторно право на достъп, независимо дали сте медиен коментатор, финансов директор или бивш или настоящ държавен служител“, каза Сегал за потенциално завръщане на Тръмп. „Нашите политики са предназначени да гарантират, че хората не подбуждат към насилие и ако някой го направи, трябва да ги премахнем от услугата и нашите политики не позволяват на хората да се връщат.“

По време на четирите си години на президент Тръмп беше известен с постоянно провокативното си поведение, ставащо център на медийните заглавия, като до голяма степен той предефинира политическата комуникация, като използва Twitter, за да заобиколи официалните канали и традиционните медии.

Twitter забрани достъпа Тръмп на 8 януари, като предупреди, че туитовете на тогавашния президент рискуват да подбудят допълнително насилие, след като той е подбудил тълпата, нахлула в сградата на Капитолия на САЩ на 6 януари. Преди да настъпи деня на пълното блокиране на Тръмп, социалната мрежа Twitter редовно е скривала заблуждаващи и нарушаващи политиката туитове от Тръмп с предупредителен етикет, който включва линк към повече информация или контекст.

Изявленията на на Сегал идват, докато Конгресът на САЩ работи по втория исторически процес за импийчмънт на Тръмп, единственият президент на САЩ, срещу когото е задействана процедура по импийчмънт два пъти. Ако той бъде осъден от Сената (което далеч не е изключено), камарата може също да гласува, за да му забрани да заема публична длъжност в бъдеще. Тръмп издигна идеята да се кандидатира отново за президент през 2024 г. Изглежда обаче за предизборната си кампания и комуникацията с широката общественост, няма да може да използва Twitter.

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари