Twitter отчетоха 500 милиона потребители

0
43

Потребителите на Twitter са достигнали половин милиард. От социалната мрежа официално обявиха, че към края на юни 2012 година броят на регистрациите е бил достигнал 500 милиона. Според френската фирма Semiocast до края на второто тримесечие на годината потребителите са били около 517 милиона.

Най-много са потребителите на Twitter в Съединените щати – 141,8 милиона. Това са почти четвърт от всички потребители на социалната мрежа. На второ място се нарежда Бразилия с 41,4 милиона акаунта, следвана от Япония, Великобритания и Индонезия. Челната десетка завършват, както следва, Индия, Мексико, Канада, Испания и Филипините.

След тях до топ 20 на страните с най-много потребители в Twitter са: Турция, Колумбия, Венецуела, Русия, Южна Корея, Холандия, Аржентина, Франция, Германия и Италия.

Фирмата Semiocast е изчислила и употребата на Twitter по градове. С най-много потребители в Twitter е Джакарта, следвана от Токио, Лондон, Сао Пауло, Ню Йорк, Бандунг, Париж, Лос Анджелес, Чикаго, Рияд, Сингапур, Истанбул, Осака, Торонто, Мадрид, Рио де Жанейро, Сеул, Маями, Атланта и Хюстън.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари