Twitter позволи на рекламодателите да публикуват туитове по разсписание

0
19

Микроблог платформата Twitter позволи на рекламодателите да определят конкретен ден и час за публикуването на туитове. Това се посочва в пост, публикуван на 14 октомври в официалния блог на социалната мрежа.

Според представителите на компанията, потребителите на рекламната услуга Twitter Ad Products ще могат да създават разписание на публикациите в емисията си, а дори ще имат възможност да определят и конкретна дата на закупената рекламна площ във вид на така нареченото „промотиране на туитове“ (Promoted Tweets). Съответната опция ще се появи само на страницата, която е достъпна за рекламодателите, и няма да се вижда от всички потребители на Twitter.

Максималният срок на подобно рекламно планиране ще бъде една година. В поста на компанията се посочва, че новата функция съществено ще облегчи провеждането на рекламни кампании в Twitter и промотиране на определени продукти.

По-рано по време на разширяването функционалността на рекламните възможности, социалната мрежа внедри механизъм за споделяне на персонализирана реклама (за потребителите на САЩ), както и възможността за показване на реклама в туитовете на потребителите.

Микроблогинг услугата Twitter е основана през 2006 година. Към днешна дата потребителите на платформата са повече от 500 милиона от цял свят. Според eMarketer, през 2012 г. от продажбата на реклами, Twitter е привлякла към себе си приходи от 280 милиона долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за