Twitter получи правата върху търговската марка „tweet“

0
16

Twitter получи правата върху търговската марка „tweet“. За това съобщава списание The Wall Street.

До сега марката бе собственост на компанията Twittad, занимаваща се с рекламата в Twitter. Компанията получава правото да използва думата „tweet“, обозначаваща отделно съобщение в микроблога, в своето рекламно мото „Let Your Ad Meet Tweets“ („Дайте възможност на вашата реклама да се срещне с „туитовете”) още през 2008 г. Още тогава дружеството регистрира думата като търговска марка.

През септември тази година Twitter подава иск в съда за да получи правата върху „tweet“. На 10 октомври изпълнителният директор на Twittad съобщава пред списание The Wall Street, че страните са се споразумели: съдебният иск ще бъде оттеглен в замяна на прехвърлянето на правата. При това изрично се опоменава, че споразумението позволява използването на думата „tweet“ от партньори на Twitter, включително и от Twittad.

Twitter е основана през 2006 г. и в продължение на пет години нейната аудитория е нараснала до 200 милиона потребители. Към днешна дата на ден се пишат около 230 милиона „туитове”, което в буквален превод означава „чуруликане”. Но през тази година американския тълковен речник Merriam-Webster попълва значението на думата „tweet“ със смисъла на „съобщение, разменено в социалната мрежа Twitter“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари