Twitter пуснаха първата си реклама по телевизията

0
58

Twitter се радват на около 140 милиона потребители – брой, който ги прави една от най-популярните социални мрежи в света. Амбициите им обаче не спират дотук. Преди известно време от компанията обявиха намеренията си да увеличат броя на потребителите си до няколко милиарда, както и да започнат да печелят истински пари от бизнеса си. Е, Twitter току що се сдоби с начин, по който да изпълни поне второто си намерение.

Вчера (10 юни 2012 година), Twitter пуснаха първата си реклама по американската телевизия. Тя се появи в един от рекламните слотове по време на автомобилното шоу на Nascar. Тази първа реклама (която можете да видите във видеото по-долу) всъщност е предназначена повече за рекламодателите, отколкото за зрителите.

Идеята на Twitter е да използват популярните в социалната мрежа хаштагове като рекламен метод. Това означава, че зрителите ще гледат реклами, които ги насочват към определена страница в Twitter както, например, в случая – към twitter.com/hashtag/nascar. Когато отворят тази страница, те ще получат всичката налична информация за конкретното събитие от името на всички онези потребители на Twitter, които в момента го следят.

Клипчето, което можете да видите по-долу – „Brad’s View“ (буквално „Гледната точка на Брад“) е само едно от седемте, които Twitter ще излъчат по канала TNT, докато тече състезанието. Как ще продължи тази инициатива, ще разберем в бъдеще.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари