Twitter се оказа най-добрият брокер на видеоклипове

0
19

За изненада на специалистите, микроблогинг платформата Twitter се оказа сайтът, който изпраща най-много посетители към видеопорталите. Това означава, че потребителите на Twitter публикуват много ценни връзки към различни клипчета. Информацията е получена от изследване на компанията TubeMogul.

Водещият микроблогинг сайт задминава дори гиганти като Facebook, Yahoo, Google и Bing в изпращането на зрители към големите сайтове за хостване на видео. Twitter регистрира и най-бърз растеж по този показател. Средното покачване при препратените към видеоклипчета потребители е 28.24% на месец. При Yahoo, които са на второ място, растежът е 9.07%, а Facebook е с 6.73%. Google не регистрира почти никакво покачване, а при Bing дори се наблюдава спад от 1.34%. Данните са за 2010 година.

Установено е, че потребителите, които са пратени във видеопорталите от Twitter прекарват по-дълго време там, отколкото тези дошли от други източници. Това означава, че препоръките за различни клипове, които са направени през микроблогинг платформата са по-стойностни от тези направени чрез други сайтове.

Стийв Гарфилд, който е автор на книга за уеб видеото смята, че Twitter е на първо място сред сайтовете, които би препоръчал за търсене на линкове към интересни видеоклипове. Явно информацията, която публикуват хората в кратките си блог съобщения, е по-ценна отколкото някой би могъл да предполага.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари