Twitter склонен да премахва снимки на починали

0
39


Twitter
официално обяви, че ще премахва снимки или видеа на починали хора от социалната мрежа в случаите, в които член на семейството на починалия пожелае това да бъде сторено.

„За да уважим желанието на опечалените, Twitter ще премахва снимки на починали хора при определени обстоятелства“ гласи съобщението на социалната мрежа.

Основната причина за тази промяна е Зелда Уилямс – дъщеря на известния Робин Уилямс. Непосредствено след смъртта на холивудския актьор неговата дъщеря сподели, че напуска Twitter, защото няколко потребители са ѝ изпратили ужасяващи снимки на нейния баща. Въпреки че въпросните снимки очевидно са били обработени, то Зелда изрази възмущението си, че подобни действия изобщо са възможни в Twitter и реши да напусне своя акаунт.

В отговор на нейното недоволство, Twitter блокира част от акаунтите на виновниците, изпратили снимките. От социалната мрежа допълниха още, че ще преразгледат политиката си за защита на потребителите.

„Няма да търпим какъвто и да е вид нарушение и обида в Twitter” сподели Дел Харви – вицепрезидент на отдела за защита на потребителите в компанията. „Подозираме няколко акаунта за участие в това дело и за нарушаване на нашите правила. Работим върху подобряване на условията за потребители още повече в трагични ситуации като тази. Това включва разширяване на нашето влияние и максимална подкрепа за засегнатите от загубата на някой близък.“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари