Twitter стартира център за поверителност, за да обясни какво всъщност прави с вашите данни

1
35

Twitter в понеделник стартира нов център за поверителност, като призна, че има какво да се жале, що се отнася до защитата на поверителността на потребителите на социалната мрежа. Центърът за поверителност на Twitter планира да обясни по-ясно какво прави гигантът в социалните медии, за да защити информацията, която събира от потребителите при използването на платформата. Twitter също така каза в поредица от публикации, че актуализира своите условия и политика за поверителност, като новите ще влязат в сила от 1 януари.

„Вярваме, че компаниите трябва да бъдат отговорни пред хората, които им доверяват личната си информацията и да отговарят не само за защитата на тази информация, но и да обясняват максимално ясно и прозрачно как го правят“, се казва в публикация в блога на компанията.

Центърът за поверителност е проектиран да бъде база данни, която съдържа информация за инициативи, дейности и практики, свързани с поверителността, съобщенията, нови продукти и инструменти за поверителност, комуникация за инциденти по сигурността и други.

Twitter също актуализира своята политика за поверителност през април 2018 г., за да отговаря на Общия регламент на защита на данните на Европейския съюз или GDPR. Сайтът за социални мрежи в миналото беше подложен на контрол на практиките за поверителност. През октомври Twitter заяви, че оса изтекли редица имейл адреси и телефонни номера на потребители, които може да доведат до компрометиране на потребителската поверителност, а преди два месеца сайтът заяви, че е възможно трети страни да са получили потребителски данни.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

коя част от „продаваме ги“ не е ясна и трябва обяснение?