Twitter създава онлайн портал за американските избиратели за борба с дезинформацията

1
46

Twitter стартира онлайн портал, чиято цел е да помогне на американските потребители да намерят точна и достоверна информация за предстоящите президентски избори, съобщи компанията във вторник.

Потребителите в САЩ вече могат да получат достъп до центъра за информиране за предстоящите избори на Twitter в САЩ чрез раздела „Explore“ в сайта.

Новият информационен център идва в момент, в който социалните мрежи са под натиск да направят повече за борбата с дезинформацията. В същото време Twitter и Facebook също бяха обвинени в потискане на свободните слово и реч на гражданите с консерваторски възгледи в САЩ, въпреки че и двете социални мрежи многократно отрекоха да имат такава практика. Създаването на онлайн пространство за информиране за изборите помага да се насочат потребителите на социални мрежи към авторитетни източници на информация. Facebook също създаде информационен център за гласоподавателите в САЩ, като част от усилията да накара 4 милиона души да се регистрират да гласуват в изборите.

Twitter вече беше забранила политическата реклама и започна да поставя етикет на публикации, които съдържат дезинформация за политическите избори; компанията вече неведнъж е маркирала и публикации на настоящия президент на страната Доналд Тръмп. Някои туитове от политици, които нарушават правилата на сайта, са етикетирани, но оставени в платформата поради обществения интерес към тях. Компанията също започна да сигнализира за манипулирани и поръчкови медии.

Twitter заяви във вторник, че потребителите в САЩ ще могат да видят този изборен център в горната част на раздела „Explore“, който обичайно показва популярни теми и хаштагове, както и подчертава публикации с информативен и новинарски характер, COVID-19, развлечения и други теми. Центърът ще включва както новини на английски, така и на испански, излъчвания на живо за големи предизборни събития, както и местни ресурси и новини по държави. Ще има и инструмент, който показва кандидатите за Камарата на САЩ и Сената.

„Тъй като изборите се провеждат по целия свят, видяхме, че Twitter служи като централизирана платформа за политически дискусии в реално време, ресурси и актуални новини. Но също така знаем, че понякога може да бъде трудно да се намерят надеждни новини и точна информация, от каквито хората се нуждаят, за да спасят крайните срокове за регистрация за гласуване и да участват уверено в изборите“, гласи публикацията в блога на директора на публичната политика на Twitter Бриджит Койн и Сам Тойзър, старши продуктов мениджър.

Проучване, проведено през август, показва, че девет от всеки десет потребители на Twitter, които влизат ежедневно в сайта, казват, че планират да гласуват на изборите в САЩ, но че повече от половината са заявили, че все още се нуждаят от повече информация за кандидатите за президентския пост, тяхната политическа платформа и визия за бъдещето, казват от социалната мрежа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари