Twitter с нови мерки в борбата с езика на омразата и расизма

3
129

Всеки, който има опит със социалните мрежи, знае колко трудно може да бъде премахването на вредно съдържание или блокирането на проблемни потребители. Twitter разширява своите политики за справяне с вредоносното съдържание през последната година и сега, в публикация в официалния си блог, социалната мрежа потвърждава, че речта на омразата въз основа на раса, етническа принадлежност и национален произход ще бъде още по-силно преследвана от платформата.

Това не е първата актуализация, която Twitter направи в своите дейности за борба с дискриминацията. Още през юли 2019 г. бяха променени насоките за забрана на речта на омразата срещу религиозните групи, а през март 2020 г. Twitter ги актуализира отново, за да забрани езика на омразата въз основа на възраст, увреждане или заболяване.

Всички публикации, които противоречат на тези насоки, ще бъдат премахвани от автоматизираните системи на Twitter (практика, към която доскоро имаше критики, че не е достатъчно ефективна) и всеки ръчно докладван пост ще бъде премахван бързо след преглед от редактор.

Предприемат също и стъпки за временно блокиране на акаунтите на повторни нарушители, въпреки че засега няма информация да се предвижда опция за постоянно блокиране на профили, които често са в разрез с правилата.

От Twitter също така казват, че работят в партньорство с експерти от трети страни за правилно справяне с проблемите на дехуманизираща реч в платформата и за по-добро разбиране на сложни проблеми, като обсъждания в защитени маргинални групи, включително и такива, които подбуждат към действия за засилване на сегрегацията и дискриминацията.

Промените, които оповести Twitter, бяха изненада за технологичната общност, защото голяма част от наблюдаващите сферата предполагаха, че социалните мрежи вече са въвели достатъчно строги политики за предотвратяване на речта на омразата през 2020 г., особено когато това беше годината на COVID-19 и президентските избори в САЩ.

Независимо колко късно е настъпила тази промяна, това е добре дошла новина за тези, които са се сблъскали със злоупотреби в Twitter, с искания за блокиране на профилите на проблемни потребители, които често публикуват съдържание, което очевидно е вредоносно, но досега не е преследвано толкова сурово от Twitter.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари