Twitter с нов рекорд благодарение на Beyonce

0
15

На 29 август Twitter обяви, че е поставен нов рекорд за брой туитове в секунда по време на музикалните награди на MTV. Секунди след като певицата Beyonce приключи с изпълнението си и разкри на живо от сцената на шоуто, че е бременна, социалната мрежа регистрира главозамайващите 8,868 туита в секунда.

Преди изявлението на певицата, рекордът се държеше от мач между Япония и САЩ по време на Световната купа за жени, когато бяха регистрирани 7,196 туита в секунда.

Последните седмици бяха изключително богати на новини и фактът, че бременността на Beyonce счупи рекорда в Twitter, учуди много фенове на социалната мрежа. Оставката на изпълнителния директор на Apple Стийв Джобс, например, изобщо не генерира такъв огромен поток от съобщения, а земетресението във Вирджиния се доближи, но не застраши рекорда, с едва 5,500 туита в секунда.

В същото време Lady Gaga все още е на водещата позиция по популярност в Twitter с малко под 10 милиона последователи. На второ място е американският президент Барак Обама с около 9 милиона. Топ 10 на социалната мрежа е съставен изцяло от знаменитости, като официалният акаунт на CNN отива на 13-то място, а на NY Time – около 25-то. Фактът, че популярните личности имат като цяло повече последователи от държавните лидери, директорите на компании и световните медии, дава логично обяснение защо подобна новина (бременността на певицата) предизвиква рекорд в социалната мрежа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за