fbpx
13.9 C
София

Twitter тества функция за „отмяна на постове“

Най-четени

Нарастват доказателствата, че Twitter планира въвеждането на функция за отмяна на публикация, но отсега изглежда, че потребителите, които имат желание да се възползват от нея, ще трябва да платят за това. Изследователят на приложения Джейн Манчун Уонг откри нова страница, която разкрива предимствата на платения абонамент, който Twitter се кани да въведе, като едно от посочените предимства е именно възможността за „отмяна на публикация“. Възможността Twitter да въведе такава функция беше посочена и като най-желана в проучване, в което социалната мрежа се допитваше до потребителите за функции, които желаят платформата да въведе, и за които биха били готови да платят, а разработването на тази функция е забелязано и от кода на бета версии на приложението за Android. Отделно, от популярния технологичен портал CNET са получили официално потвърждение от компанията, че такава функционалност се тества в момента.

Кога функцията ще стане широкодостъпна, е неизвестно, но е разбираемо защо Twitter може да обмисля въвеждането на подобна платена услуга – в крайна сметка тя би могла да спести много проблеми на известни публични личности, които в някакъв момент решат да премахнат дадена публикация, заедно с всички други, в които тя е споделена.

Ако се питате как тази функционалност се предвижда да работи, то нека уточним, че навярно става въпрос за нещо от рода на „отмяна на изпращането“ в Gmail, където сайтът просто изкачва няколко секунди, преди съобщението действително да бъде изпратено. С други думи това не е бутон за редактиране, какъвто хората искат от години, но също може да спести редица проблеми, особено ако потребителите са написали дадена публикация в момент на афект или искат да коригират нещо по нея.

Ако Twitter в действителност разработва такава функционалност в платформата, то това не означава, че тя ще даде възможност на потребителите да редактират публикация, която вече са публикували, а по-скоро да се замислят по-дълго, преди да я публикуват в действителност. Отделно това няма общо с функцията за премахване на публикация, която социалната мрежа поддържа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини