Twitter ще разреши на част от персонала си да работи от вкъщи за постоянно

0
72

Дори след като извънредните положение и мерки поради коронавирусната пандемия приключат, някои служители на Twitter може да не се върнат обратно в офиса. Компанията във вторник заяви, че някои работници, които искат да продължат да работят от дома си, могат да продължат да го правят за постоянно.

Служителите на Twitter бяха уведомени за промяната в имейл от изпълнителния директор Джак Дорси, според информация от BuzzFeed News, които оповестиха новината по-рано.

„Ние имахме уникалната възможност да реагираме бързо и да позволим на хората да работят от дома, предвид акцента ни върху децентрализацията и разпределената работна сила, способна да изпълнява работата си отвсякъде. Последните няколко месеца доказаха, че можем да работим по този начин“, заяви говорител на Twitter в отговор на искането за допълнителен коментар.

Говорителят каза още, че с много малки изключения офисите на Twitter няма да отворят преди месец септември. Когато все пак бъдат отворени, това няма да стане изведнъж, а ще бъде процес, който вероятно ще отнеме няколко месеца. Няма да се организират и фирмени събития до края на годината, а бизнес пътуванията насрочени до септември също са отменени, с много малко неотложни изключения. Компанията обещава да направи публична оценка на събитията през годината на по-късен етап.

Както стана с повечето технологични компании, служителите на Twitter работят от вкъщи, за да помогнат да се забави разпространението на новия коронавирус. Миналата седмица Facebook и Google заявиха, че също ще позволят на повечето си служители да работят от домовете си до края на 2020 година. Решенията на някои от най-големите компании в Силициевата долина предлагат поглед върху това как останалата част от технологичната индустрия (и не само тя) може да планира работата си в следващите месеци.

Говорителят на Twitter също допълва, че социалната мрежа няма спад в ефективността или качеството на работата си, нито претърпява загуби поради факта, че служителите ѝ в момента се намират по домовете си, което за Twitter автоматично означава, че моделът на работа от вкъщи е напълно възможен.

Как ни промени COVID-19?

Вероятно много предприятия в момента осъзнават, че нямат нужда от това да плащат за огромни офис площи, в които да държат служителите си приковани по цял ден на съседни бюра, за да са сигурни, че си вършат работата. В дългосрочен план, намаляването на служителите „на място“ и увеличаването на дистанционните работници, където и доколкото е възможно, би спестило съществени средства на много предприятия, които решат да оставят част от персонала си да продължи да работи у дома.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари