Twitter възнамерява да създаде нов децентрализиран стандарт за социалните мрежи. Компанията ще финансира екип, който ще разработи подобно решение. Това съобщи изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси.

Според него централизираните решения вече не могат да се справят с текущите проблеми на социалните мрежи – например с разпространението на заблуждаващата информация.

Появиха се нови технологии, които правят децентрализирания подход по-жизнеспособен. Блокчейнът е серия от децентрализирани решения за открит и надежден хостинг, управление и дори монетизация “, пише Дорси.

Изпълнителният директор на Twitter също отбеляза, че екипът може да създаде свое решение или базирано върху съществуващите блокчейн, или напълно да го направи „от нулата“.

Той очаква, че новият екип от разработчици ще може да създаде децентрализиран стандарт за социалните медии. Дорси подчертава, че Twitter е един от първите, които ще внедри новото решение.

Очакваме, че този екип не само ще разработи децентрализиран стандарт за социалните мрежи, но и ще създаде отворена общност около него, включваща компании и организации, изследователи, лидери на гражданското общество и всеки, който се замисля задълбочено за положителните и отрицателни последствия“, казва още ръководителят на Twitter.

Спомнете си, че Джак Дорси отдавна е известен като привърженик на блокчейн-технологиите и криптовалутите. Освен Twitter, той е и ръководител на платежната платформа Square.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за