От доста време се говори, че микроблогинг платформата Twitter ще позволи създаването на публикации, съдържащи повече от допустимия минимум знаци. Тази седмица това беше потвърдено от самата социална мрежа. Компанията е започнала тестовете на нова функционалност с името Notes.

От изявлението на Twitter става ясно, че с Notes създателите на съдържание ще получат възможността да публикуват публикации, съдържащи до 2500 думи (понастоящем има ограничение от 280 знака). Twitter Notes ще е достъпен засега до ограничен брой потребители, чрез които функцията ще бъде тествана и допълнително оптимизирана. Освен, премахването на споменатото ограничение, потребителите на Notes ще може да вмъкват изображения и GIF-ове в самия текст. Когато Notes се появят за всички, на страницата на всеки ще се появи бутон Note Card, която ще позволи създаването на подобна публикация и споделянето ѝ като туит.

„Още от първите дни на Twitter, писателите разчитат на социалната мрежа да споделят своята работа, да бъдат забелязани, четени, да провеждат разговори – всичко освен действителното писане. С Notes нашата цел е да запълним тази празнина и да помогнем на писателите да намерят типа успех, който желаят“, пише по повод анонса на новата характеристика директорът на редакторския екип в Twitter Ремърт Браун.

Вече години наред компанията се бори да се върне към най-добрите си дни и представянето на Notes представлява израз на тази амбиция. На фона на конкуренцията на нейните по-млади събратя, Twitter се опитва да балансира между цензурата и това да удовлетвори постоянните претенции на американските политици към социалната мрежа. Отделно от това, сайтът продължава да изпитва трудности в опитите си да се справи със спама, ботовете и езика на омразата в платформата. Наскоро публикувано изследване например посочи, че една десета от публикациите на активните потребители на Twitter е спам, което противоречеше на данните, изнесени от самата социална мрежа. Именно тази непрозрачност и множеството проблеми, с които Twitter продължава да се бори даде повод на Илън Мъск да оттегли временно своето предложение да придобие Twitter.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари