Uber вече предлага почасово резервиране на пътуване

0
142

Сега Uber дава възможност за пътниците да използват услугата им почасово. Компанията за таксиметрови услуги обяви в петък нова опция, която нарича „почасово резервиране“, която позволява на пътниците да планират пътуване срещу 50 долара на час за до седем часа наведнъж.

Обикновено хората използват услугите на Uber, за да достигнат от началната до крайната си дестинация, като заплащат за услугата като за обикновен таксиметров превоз – според навъртените километри. Но сега компанията казва, че с почасовата резервация клиентите ще могат да направят няколко поръчки наведнъж или да си направят екскурзия или пътуване без определена крайна дистанция. Новата опция за резервация идва с някои предупреждения, като например, че не се предлагат пътувания до и от летищата и няма възможност за обслужване в извън градските райони.

„Ние стартирахме услугата Hourly, за да предоставим на нашите пътници по-удобен начин да свършат нещата. И да осигурим възможност за допълнителна печалба на шофьорите с този нов тип ценообразуване и предлагане на услугата“, казва в изявлението си главният изпълнителен директор на Uber.

Uber отчита значителен спад в пътуванията, след като коронавирусната пандемия удари основните пазари на компанията в началото на месец март. В разговор с инвеститорите по-рано този месец, ръководството на предприятието е съобщило, че към края на месец април обемът на пътуванията е намалял с цели 80%. За да се справи с това Uber търси нови начини да увеличи печалбата си и да спести загубите. Друга нововъзникнала услуга на компанията в отговор на световната епидемия е Uber Ears, която предлага възможност на шофьорите, които досега са превозвали хора, но остават без работа, поради факта, че просто хората не пътуват предвид здравната криза, вече превозва храна от ресторанти и магазини до крайни потребители, които поръчват доставка на храна по домовете от компанията.

Услугата за почасово резервиране на Uber вече е налична в няколко големи града в Австралия, Африка, Европа и Близкия изток, но това е първият път, когато се предлага в Северна Америка.

С новата услуга пътниците ще могат да резервират пътувания с Uber и да изберат началната дестинация на пътуването си по обичайния начин. След това те имат избор да добавят няколко спирки и да избират „почасово“ от менюто за управление. Тези спирки могат да бъдат променени, ако е необходимо в последствие. Uber ще показва в приложението разликата в цените между почасовите пътувания и стандартното използване на услугата, когато има такива за един и същи маршрут.

Ако пътуването отнема повече време поради независещи от Uber условия или превозът е с мотоциклет, а не с лек автомобил, потребителите все пак ще трябва да заплатят за същото време, въпреки разликите в километрите.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари