Новите финансови резултати на Uber носят на пръв поглед мрачна картина: компанията за споделено пътуване има загуби от 1.07 милиарда долара за последното тримесечие. Спадът в приходите спрямо Q2 2018 е цели 51 процента. Положителната страна е, че все пак парите са отишли за нови инвестиции като колелета, скутери и товарни кораби. Компанията следователно отчита растеж от 38 процента спрямо година по-рано, така че растеж има, но е бавен.

Всичко това става в навечерието на излизането на Uber на борсата, което трябва да се случи догодина. Предварителните оценки поставят Uber на стойност от 120 милиарда долара, което е буквално два пъти повече от последната подобна оценка, възлизащата на 62 милиона долара.

Ако това се окаже стабилна финансова прогноза и ако финансовите регулатори на САЩ не променят плановете на Uber, водачите в компанията могат да имат доста добър дял в нея под формата на акции.

Uber вече търси и нови начини да привлече клиенти като хранителната услуга Uber Eats, както и Ride Pass, а също и доставки на храна с дронове. Целта на новия изпълнителен директор на компанията Дара Хосровшахи е споделеното пътуване да носи под 50 процента от приходите на Uber. А ако разработваните в момента самоуправляващи се коли се окажат успешни, това пък ще елиминира нуждата от шофьори изобщо.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ХавиПалуестиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Те пък кога са произвеждали нещо, че да печелят ?

Хави
Хави

Странно как 120 миларда са 2 пъти повече от 62 милиона….?!?!