Uber иска да купи Nokia Here за 3 млрд. долара

0
54

Компанията за споделен превоз Uber е отправила оферта за картографския пакет Here на Nokia, твърди New York Times, позовавайки се на анонимни източници.

Предложението е на стойност 3 милиарда долара, а новината идва само две седмици, след като Nokia обяви, че ще преразгледа възможностите за бъдещето на Here, сред които бе и евентуална продажба.

Uber расте с бързи темпове и се настанява все по-трайно на международния пазар, така че сумата не би била проблем за компанията. Засега както Uber, така и Nokia отказват да коментират твърдението за сделката.

Технологията зад Here обаче ще се впише добре в дейността на Uber и може да бъде развита като конкурент на Google Maps.

Според New York Times, американската компания не е единственият кандидат за покупка на услугата. Вестникът твърди, че група автомобилни производители начело с Audi също наддават за Here. Концернът също работи по създаването на автономни коли.

Само преди два месеца пък Uber закупи картографската компания deCarta. На свой ред, Nokia също бе доста активна в развиването на Here, стартирайки бета за Android и правейки повторна премиера за iOS. Услугата дори ще бъде вградена в новото картографско приложение на Windows 10.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари