Uber нае топ сътрудник на Барак Обама

0
47

Компанията Uber направи важна крачка към създаването на дългосрочна стратегия за налагане на пазара като нае бившия мениджър на кампанията на Барак Обама.

Дейвид Плъф, който ръководи похода на Обама към Белия дом през 2008 г., вече ще бъде старши вицепрезидент на Uber с ресор стратегия и политика.

Дългогодишният демократ бе уважаван съветник в Белия дом до началото на тази година.

„Ние променяме начина, по който изглеждат градовете. Реално водим политическа кампания, в която единият кандидат е Uber, а другият – един нещастник с име Такси“, недвусмислено и цветисто се изказа изпълнителният директор на Uber Травис Каланик.

В опита си да наложи услугите си, Uber прибегна до още няколко известни политически личности, сред които стратега на Демократическата партия Хауърд Улфсон и бившия прес секретар на Обама Джей Карни.

„Нашата мисия е проста – да създадем надежден транспорт за всички и навсякъде. За последните 4 години Uber трансформира 170 града по цял свят и създава по 20 000 нови работни места всеки месец“, изтъква Каланик. „Но мисията ни изведнъж се превърна в изненадващо противоречива тема и ние искаме да променим това!“

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за