Uber открива изследователски център за летящи таксита в Париж

2
463

Uber Technologies Inc.обяви плановете си да разкрие изследователски център във френската столица Париж, където да разработва системи за програмата си за летящи таксита.

Това ще е първата подобна структура на компанията извън границите на САЩ. Компанията възнамерява да инвестира и сериозна сума – €20 милиона. за срок от пет години.

Uber вече очерта и главните пречки пред това летящите таксита да станат реалност, обобщавайки ги в 12 основни точки. Освен чисто технически аспекти, пред компанията стои въпроса за намирането на квалифицирани пилоти, които да ги управляват, както и осигуряването на разрешения от регулаторните органи за този изцяло нов тип транспорт.

Амбициите на американската компания са големи. Uber предвижда създаването на летяща таксиметрова услуга, извършвана от стотици пилоти, които управляват напълно безшумни електрически летателни апарати, способни да кацат и излитат вертикално. Компанията възнамерява създаването на „небесни портове“, които ще са разположени по покривите на високите сгради в мегаполисите по света и ще спасят забързаните бизнес служители от ада на уличния трафик.

Работата в лабораторията, която изгражда Uber ще се фокусира над развитието на системи за управление на трафика, изграждане на инфраструктурата, която ще е нужна за поддръжката на полетите и анализа на потребителските настроения. С течение на времето, парижкият офис ще се заеме и с други дейности, като решенията за енергийно съхранение и самото автономно летене, което се предвижда в едно по-далечно бъдеще.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари