Uber стартира онлайн услуга за товарни превози

2
81

През месец юни Uber закупи стартъпа, работещ върху безпилотните товарни автомобили Otto, а сега стартира своята собствена услуга за товарни превози Uber Freight. Засега товарните автомобили имат водачи.

Новата услуга разполага с уеб-сайт, на който е дадена възможност за регистрация като превозвач или като клиент. По този начин Uber Freight се превърна в общо онлайн-място за товарен превоз, което съединява хората, имащи нужда от подобен превоз с тези, които вършат това. Системата е аналогична на начина, по който Uber обединява пътници и частни шофьори.

Ръководител на новия проект е Ерик Бердинс (Eric Berdinis), а целта на новия отдел съвпада с бившите планове на компанията Otto, за която Uber плати $680 милиона през месец август тази година. Бердинс каза пред Business Insider, че въпреки, че идеята е да се използват роботизирани товарни автомобили, Uber иска да създаде една обща виртуална транспортна площ, в която да се използва всякакъв транспорт, включително и дрони.

Към днешен ден, за да се превози нещо, потребителят трябва да използва компания-посредник, която разглежда всички транспортни предложения и организира превоза, като взима за своята услуга комисионна в размер на 15-20%. Uber Freight възнамерява да премахне посредниците от тази схема и да използва динамичен модел за ценообразуване, който зависи само от търсенето и предлагането.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари