Uber ще помага на шофьорите си да намерят друга работа докато трае коронавируса

0
116

Търсенето на обществен транспорт или таксиметрови услуги в градовете намалява драстично поради пандемията от коронавирус и именно поради това шофьорите на популярната услуга за свободни превозни услуги Uber се надпреварват да си намерят нова работа, която поне на този етап да покрива разходите им. В знак на съпричастност и ангажираност към своите служители, сега Uber въвежда нова система, която да позволи на шофьорите им да си намерят работа по време на кризата, дори ако тази работа е за друга компания.

Всички шофьори на Uber получиха имейл в понеделник, в който компанията съобщава за новото си приложение, наречено Work Hub, предназначено да помогне на шофьорите да продължат да изкарват пари чрез други дейности за компанията или чрез работа за друга фирма. В приложението шофьорите могат да получават поръчки за Uber Eats (доставка на храна по домовете, нова услуга на Uber, възникнала в отговор на избухването на коронавирусната епидемия), превоз на товари, Uber Freight, Uber Works, превоз на стоки и пратки до фирми и частни лица и в краен случай, ако не успеят да намерят друга дейност, която да могат да вършат за Uber, шофьорите ще имат възможност да потърсят работно място в друга компания.

Подобно на повечето споделени транспортни услуги, Uber отчита рязък спад в търсенето на услугите си в резултат на пандемията. Брутните резервации на компанията в Сиатъл, град, силно пострадал от COVID-19, намаляват с между 60 до 70 процента, а от ръководството на компанията очакват подобен спад и в други големи градове като Сан Франциско, Лос Анджелис и Ню Йорк. Вирусът намали цялостния бизнес на Uber с цели 50 процента, според журнала The Information.

Компанията предоставя финансова помощ за шофьори, които са били заразени с COVID-19 или са били под карантина в името на общественото здраве. Към момента неработещите служители на компаниите Uber и Lyft вече са получили предложение да бъдат наети от общината на Ню Йорк, която им предлага срещу сходно заплащане да превозват храна по домовете на нуждаещите се или да превозват важни пратки и товари, така че въпросните служители да не остават без доход и да се предотврати изпадането на повече хора във финансова криза в следствие от здравните мерки.

WorkHub ще бъде актуализиран с нови възможности и отваряне на работни места в реално време. Той ще бъде достъпна само за първоначално шофьори в САЩ, макар че за тези във Великобритания Uber си партнира с онлайн търговец на дребно Ocado, за да информира шофьорите за възможностите за доставка на храна.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари