fbpx
3.2 C
София

Ubiq Security предлага интегрирането на криптиране в реално време в софтуера на всяка компания

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Калифорнийската стартираща компания Ubiq Security, разработваща API платформа за защита на данните, успешно приключи кръга на финансиране на сума от $6,4 милиона. Финансирането бе осигурено от Okapi Venture Capital и още няколко рискови фонда. Системата на Ubiq е предназначена за програмисти, които нямат опит в работата с ключове и криптиране на данни. Новата платформа само за няколко минути се интегрира в приложенията на произволна софтуерна компания, и започва да защитава конфиденциалната информация в режим на реално време.

„Ние създадохме платформа, изцяло базирана на API, която дава възможност на всеки разработчик, независимост какви умения притежава, да интегрира криптирането директно своето приложение без какъвто и да било предишен опит в областта на криптографията“ заяви генералният директор на Ubiq Security Виас Иса.

Стартъпът призова към отказване от външните инструменти за криптиране в полза на интегрирането на защитата от този род в самите приложения. Генералният директор на Ubiq допълни, че много високата ефективност на новата платформа се дължи на това, че редица компании и разработчици са принудени да използват няколко услуги от подобен род – базите данни на Oracle, SQL Server, облачните услуги Amazon Web Services и Snowflake. Всяка една от тези системи е структурирана по различен начин и изисква различни инструменти за криптиране. Този подход е ефективен от гледна точка на разработване и защита, но струва много повече в сравнение с една единна API платформа каквато предлага Ubiq.

Клиентите на Ubiq си създават безплатен акаунт в платформата на стартъпа и внедряват криптиращата система в своето приложение за броени минути.

По всичко личи, че новата платформа за криптиране на данните е успешна, понеже към Okapi Venture Capital се присъединиха и рисковите фондове TenOneTen Ventures, Cove Fund, DLA Piper Venture, Volta Global и Alexandria Venture Investments.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини