Ubuntu вече е част от Windows Store

32
98

По време на конференцията си Build 2017, Microsoft обяви, че популярната дистрибуция Ubuntu вече е част от Windows Store. Гигантът разкри още, че работи с Fedora и Suse, за да добави техните дистрибуции към т.нар. Windows Subsystem for Linux (WSL) в Windows 10.

Крайната цел е те също да се присъединят към Windows Store.

На Build 2016 миналата година Microsoft обяви за пръв път плана си за по-тясна интеграция между Windows и Linux. Компанията вече си партнира с Canonical, за да може Ubuntu инструменти и програми да работят без нужда от адаптация върху WSL.

Добавяйки Ubuntu в Windows Store, Microsoft ще направи още по-лесна инсталацията и ползването на Windows и Linux приложения едновременно. Гигантът подчертава, че сътрудничеството с Canonical не е изолиран случай, а част от дългосрочна инвестиция в света на Linux.

32
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
24 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
19 Автори на коментарите
pix3lmkfs.ext4linuxКарамколелоAzhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Потребителите на Линукс мисля че трябва да започнат да се притесняват , това не е от добрите новини…Всичко до което цигансофт се докопа бива унищожено .

Кометар
Кометар

Напълно съм съгласен с теб… линукс приложения на ***, че кой ще ги ползва ?

Илиян
Илиян

Една предизвествена смърт.Рано или късно десктопа на линукс щеше да умре.
Сега просто малко ще му помогнат 🙂

dkmi
dkmi

Сбогом, Ubuntu!
Признавам, че никак няма да ми липсва, но все пак – до каквото са се докопали микрософт всичко е претърпяло крах.
Два показателни примера: Къде е сега Nokia? Какво се случи със Skype?

Potato
Potato

Skype си е все така популярен. Nokia щеше да умре изцяло и да се спре от пройзводство ако не беше Microsoft. Но не, нека гледаме негативно на нещата. Така винаги е по-добре.

Stiff Jobs
Stiff Jobs

Скайп реално не съществува вече, сега е миш-маш от други MS услуги и в момента е най-неудобния messenger app за мобилни устройства и изключително дразнещ на десктоп, където много често не отразява правилно статуса на потребителите, бави съобщения и т.н. Повечето хора просто не са си го деинсталирали още или са във възрастова група, която не обича да променя нищо по компютъра за да не го счупи. Да не забравяме и недоразумението, наречено Skype for business…

Илиян
Илиян

Ти ползвал ли си skype for business(lync) ?!

Илиян
Илиян

skype app си работи много добре !

Nikaas
Nikaas

Ако си пенсионер, който иска да лафи с внучетата в Испания? Да тогава вероятно Skype е ок, в противен случай нормалните хора ползват WhatsApp, Viber, Discord или няколко други (за по специфични социални среди).

Анон
Анон

А ти си от новата генерация безмозъчни дебели дебили, които имат 2 мозъчни клетки в кухата си главица и използваш вибратор, лайнорд и гейапп.
Вероятно играеш и brain damage игри като WOW,Lol,Dota или нашумелия ЦС:Го, пък вероятно не си се бил пръкнал, когато съм играл CS 1.3 ;).
Мълчи си там и продължавай да лапаш за жълти стотинки.

reset
reset

Микрософт убиха скайп в момента в който го купиха!Едно време беше единствената по рода си програма, която ти позволява да се свързваш с хората безплатно, че даже и да се гледате.Сега при положение, че имаш Viber, Whatsapp и т.н. не виждам смисъл от бъгавия им нов скайп.
Съдейки по дебилния ти коментар точно ти си от „новата генерация“, дечурлига, които освен да пълнят форумите с глупости друго не правят.Някой задръстен геймър, непознаващ външния свят, живеещ още в 2000 година.
Днес се ползват хиляди пъти по-удобните горе изброени приложения, а ти си цъкай 1.3 цс и си ползвай изрода приличащ на скайп.

reset
reset

Понеже ти си много умен и много знаеш, аз да те информирам, че тия програми отдавна предлагат и PC версии, които хората ползват, ама нали трябва да си избиваш комплексите и да обиждаш хората….

Анон
Анон

Г-н пъпчив наркомане, компютърните версии изискват да ги имаш записани и активни на телефона, за да може да ги използваш, амън от безплатни уроци!

П.с. Това, че се обиждаш говори само лошо за теб 🙂

Карамколело
Карамколело

Кога дадоха на аутистите да имат достъп до интернет?

Анон
Анон

Nokia започват да изкарват телефони, но явно си неук или неграмотен или просто си аутист.
Вече на пазара е Nokia 6, до края на годината излизат и Nokia 3, 5 и 3310, сбогом и на твойте мозъчни клетки.

Скайп си работи на милиони устройства, без никакъв проблем, драги ми гейбук прЕАтелю.

Емануела
Емануела

Това, че нямаш пари и за теб премиум нещата са за гейове, не значи, че ще станеш по-голям мъж като ги псуваш. Жените ходят при принцове, не тъпанари и грубияни като теб.

Анон
Анон

Какво да обясняваш на перхидролена куха лейка с име „Емануела“, то да е друго – да й го набиеш, то акъл.
Ходи си при принцовете и поемай анално, после орално да не се губи вкуса.

Анон
Анон

Забравих да питам само, за кои премиум неща говориш? Темата е за убунти в Win store, май не знаеш къде се намираш.
И още нещо, кой ти каза, че съм мъж? Как го разбра по-точно, да не си медиум от канал 3?

Емануел
Емануел

Жените си търсят богат принц с когото да живеят и тъп грубиянин да ги разтрива. Но каква е връзката с Ubuntu и Windows вероятно и ти не знаеш.

Анон
Анон

Обърка думата „курвите“ с „жените“, използвай правилно терминологиите в българския език. Златотърсачките и курвите са едно, жените са друго.
Казах ти, ходи се шибай анално и после лапай.

Azhen
Azhen

Lionhead stuidious ,Minecraft ?

жоро
жоро

Че защо да умира Линукс десктопа? Той си се развива екстра, ако че е на години зад Уиндоус, просто няма целенасочено обединено усилие за подобряването му.

Кометар
Кометар

и по какво съдиш, че е „години зад“ ? ..

linux
linux

По плиткия му мозък, по това съди 😀 Но за едно е прав, разделението пречи.

pix3l
pix3l

Някой тук прочете ли това уточнение „Windows Subsystem for Linux“? Microsoft просто ти позволяват да ползваш средата на Ubuntu, за да можеш да рънваш приложения, писани за Ubuntu в Windows.

Микромек
Микромек

А кога ще направят обратната интеграция да може да се стартират „свободно“ Виндолс програми в Линукс?

Миро
Миро

wine има от години

pix3l
pix3l

Никога… това би означавало Microsoft да отворят кода на Windows. Ако подобно нещо се случи, никой повече няма да тръгне да си купува Windows.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

То пък сега щото си го купуват. По цял свят е пълно с пиратски Уиндоуси. Ако в България строго се преследваше пиратството, Уиндоус щеше да има нищожен дял. Много малко са хората които ще извадят 550 лв за Про лиценз на това недоносче.

pix3l
pix3l

Те пък от Microsoft пасат трева и не знаят, кой е с пиратско копие и кой не е… сигурно си имат и протоколи за превенция, но не ги използват. Очевидно и те са хора, щом позволяват на страни от третия свят, като нашата да си ползват пиратските копия без проблеми. 😀

biserbe
biserbe

Подвеждащо заглавие

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Е нали Линукс не става, защо тогава толкова много искат да е в магазина им? 😀 Иначе това е добре за Майкрософт, най-накрая ще има свестни и работещи приложения в windows store 😉