Ubuntu е достъпна през Android

0
33

Когато Motorola представи своя първи Webtop телефон (модела Atrix 4G), концепцията за управление на лаптоп или РС чрез смартфон направи голямата крачка от хипотетичен до действителен продукт. Но самата реализация на Webtop не се случи по план, защото аксесоарите бяха отхвърлени заради високите им цени и ограничената им бройка.

Това не означава, че идеята е лоша и вече е възможно управление на оперцаионната система Ubuntu чрез телефон с Android 4.0. Ubuntu е така настроена, че Linux Kernel-а за Android да може да бъде пуснат и през нея. А неудобства практически няма, защото системите на смартфона и на компютъра работят заедно и това дава възможност да бъдат пуснати всички приложения от компютъра на телефона и всички приложения от телефона на компютъра. Няма нужда да се разделят настройките за интернет, контакти, или пък да инсталирате Angry Birds и на двете системи.

Canonical, разработилите платформата, ще покажат творението си в цялост на Международната Мобилна Конференция, но много детайли можете да научите от сайта им (линк отдолу). Те вярват, че развитието на разработката им ще спомогне за още по-стремителното развитие на смартфоните от висок клас, които се разработват в момента. Във видеото отдолу можете да видите работещи свързани телефон и компютър.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари