Ubuntu Pro пристига с AWS маркет и подобрена защита

0
1069

Cnnonical направи ISO изображенията на Ubuntu Pro достъпни на пазара на AWS.

Те присъстват в три версии – Ubuntu 14.04 LTS, 16.04 LTS и 18.04 LTS – и това са първокласни изображения, предназначени за фирми, които автоматично имат активирани важни функции за сигурност и съответствие, както и разширена поддръжка и персонализиран спрямо нуждите на компанията софтуер.

Идеята е, че вече всеки може да закупи и стартира виртуален сървър на Amazon EC2 по безпроблемен начин – без да се изисква сключването на договор или друго ангажиращо споразумение – и да получите предимствата на платформата незабавно с абонирането си.

И така, какво точно закупувате? 10 годишна поддръжка по сигурността и актуализации на пакетите като за начало. Имайте предвид, че този дълъг срок всъщност се предлага само за версиите Ubuntu 18.04 LTS, като за по-стари издания на популярната Linux дистрибуция въпросния срок е съкратен до 8 години, което е напълно разбираемо.

Освен това, също вече може да получите Kernel Livepatch, който улеснява непрекъснато кръпките по сигурността, както и дава възможността да прилагате актуализации на защитата на ядрото без рестартиране (и следователно без хостваните сайтове или услуги да падат офлайн). Пакетното покритие също е осигурено от хранилища на приложения и имате максимален контрол върху целия набор от софтуер, включително и възможност за избиране и прилагане на актуализации.

Има интеграция и с различни функции за сигурност и спазване на AWS, включително AWS Security Hub – въпреки че той няма да бъде наличен до първото тримесечие на следващата година.

Желаещите да се възползват от нововъведението, могат да потърсят съответните изображения на Ubuntu Pro в AWS Marketplace.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за