Ubuntu Web Remix: алтернативата на Google Chrome OS

2
1074

Ubuntu Web Remix с браузъра Firefox е сравнително нов проект, в рамките на който се създава алтернативна на Google Chrome OS. Това е облачна операционна система, съчетаваща мощта на Ubuntu и възможностите на уеб браузъра Mozilla Firefox.

Виждаме, че светът постепенно се движи към облачните онлайн услуги, с помощта на които можем да вършим на практика всичко, използвайки единствено уеб браузър. Това е и причината Google Chrome OS заедно с браузъра Google Chrome да бъде една от най-популярните операционни системи.

Но въпреки, че Chrome OS използва Linux ядрото, то е оптимизирано да работи единствено с хардуера на Google, като например Chromebook. И ако търсите алтернатива, можете да опитате мощта на облачните изчисления директно със своя лаптоп с помощта на Ubuntu Web. За разлика от Chrome OS, той се базира на браузъра Firefox, който може да бъде стартиран на всеки компютър.

Алън Карвальо (Allan Carvalho), който е един от участниците в този проект, директно заяви, че Ubuntu Web на базата на браузъра Firefox ще бъде пряк конкурент на Chrome OS.

Ubuntu Web не е нещо ново в тази област. Имаше и други облачни операционни системи, базирани на Linux ядрото, като например Apricity OS и Cub Linux, които също искаха да бъдат алтернатива на Chrome OS. Но не издържаха и днес почти няма информация за тях. Ubuntu може би ще успее повече.

3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари