Малко известният на нашата ширина мобилен браузър UC Browser е много популярен в държавите на Азия. В Индия, Индонезия и някои други страни, този браузър активно се използва от стотици милиони хора.

Много потребители са на мнение, че UC Browser е по-подходящ за развиващите се пазари, понеже работи по-бързо, използва по-малко памет и изглежда по-добре от Chrome. Програмата заема само 31 MB от вградената памет, докато за Chrome са необходими 125 MB. Средният капацитет на флаш диска в смартфоните в развиващите се страни е едва 12 MB и те се ориентират към UC Browser. Друго предимство на този браузър е собствения подход към удобното показване на новините, спорта и други.

Статистиките на StatCounter показват, че в Индия UC Browser контролира 51% от пазара на браузърите, а делът на Chrome е 30%. В Индонезия UC Browser е с дял 41%, а Chrome – с 32%.

Като цяло, потребителите на UC Browser са общо около 430 милиона души. В същото време потребителите на Chrome са над 1 милиард. Данните на StatCounter показват, че на глобалния пазар, мобилният браузър на Google заема 47%, а делът на UC Browser е 16%. В различните страни резултатите са съвсем други – в САЩ например, най-разпространен е уеб-браузърът Apple Safari с 52% пазарен дял.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари