uTorrent може да смени собственика си

15
1321

Най-популярният торент клиент в света ще бъде с нов собственик скоро.

BitTorrent Inc., компанията зад торент клиента uTorrent ще бъде придобита от създателя на криптовалутата TRON, Джъстин Сън, като вече текат финалните преговори за това, предава TorrentFreak.

Основана преди 14 години от Брам Коен, компанията е известна най-вече с популярния си торент клиент uTorrent, ползван от над 100 000 000 души по целия свят. Независимо от популярността на софтуера, грешни управленски решения, попречиха на компанията да се превърне в магнит за инвеститорите в Силициевата долина, а преди няколко седмици, тя даже промени своето име – на Rainberry – действие, продиктувано от корпоративни причини, предава медията. „Макар че може да е наистина само заради това, то може и да е свързано с плановете на компанията да бъде придобита“, коментират TorrentFreak.

TRON е една от „най-горещите“ криптовалути днес на пазара, като след проведено успешно ICO, пазарната стойност на компанията възлиза на над четири милиарда долара. Обявената цел на Сън и проекта му е „децентрализация на Мрежата“, като торент системите биват споменати сред основополагащ инструмент за целта (pdf).

TorrentFreak са се свързали с Rainberry/BitTorrent Inc., които са потвърдили, че текат преговори, но „сделката не е сигурна на 100%“.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
10 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Брам Коен пуска chia coin

chia net

Бръм
Бръм

Нeзaвиcимo oт пoпyляpнocттa нa coфтyepa, гpeшни yпpaвлeнcĸи peшeния, пoпpeчиxa нa ĸoмпaниятa дa ce пpeвъpнe в мaгнит зa инвecтитopитe в Cилициeвaтa дoлинa,

К’о рече, к’о ?

Ратнемок
Ратнемок

Всеки uTorrent миньор – юмрук в лицето на империализЪма!

No Good
No Good

Дано uTorrent НЕ последва съдбата на Skype и др. продукти/услуги, които бяха съсипани, след като създалите ги компании бяха погълнати от големи корпорации.

Ратнемок
Ратнемок

Алтернативата е qBittorent, докато при Skype такава няма, заради затвореният им протокол. uTorrent и сега си е съсипан, по-грамотните потребители стоят на версия 2.2.1 или 3.4.2 build 36044

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Новите версии нямат никакви проблеми в момента правя ъпгрейд на 3.5.3 build 44428 не знам аз за какво съсипване говорите празни приказки само

До GalaxyNote8King
До GalaxyNote8King

Говорят за съсипване, защото са пълни мошеници всичките и платени тролове! Аз също съм със @uTorrent 3.5.3 Build 44428 Stable в момента и съм много доволен!

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

дали ми вече 5 даун вота и довволни някви смешници, от 12 години използвам Юторент няма и да спирам да го ползвам докато не го свалят, а това не ми се вярва да стане скоро

@GalaxyNote8King & @До GalaxyNote8King
@GalaxyNote8King & @До GalaxyNote8King

Съсипан е шрифта на панела с категории – малък, с ненужно голямо разстояние между етикетите, отделно са премахнати и иконките на същите. Наблъскан е също така и с реклами, които, да, могат да се изключат, но колко от потребителите знаят как?

До @GalaxyNote8King & @До GalaxyNote8King
До @GalaxyNote8King & @До GalaxyNote8King

Да, бе… Да. @uTorrent 3.5.3 Build 44428 Stable е №1 и като програма и като версия! Затова и мога да ви кажа: „Fuck you, fake профил!“

@Ратнемок
@Ратнемок

За qBitTorent съм съгласен. Но за Skype грешиш. Протоколa им отдавна го разбиха руските хакери. Аз от повече от година ползвам open source клиент Miranda и в него – чат в Skype, също с open source plugin. Когато човекът отсреща също ползва Miranda, криптираме си чата с OTR, така че МикроМеките посмъртно не могат да го разкодират.

Освен това има много други open source програми и за чат, и за аудио- и видео-разговори. Най-добрите използват протокола Tox. Това, че чайниците не знаят за тях и се лъжат да ползват Skype, Viber, WhatsApp, FB чат или Telegram си е лично техен проблем.

the professor
the professor

не е разбит, просто плугина е базиран на web.skype.com, аз така го ползвам под линукс с pidgin…

TNT
TNT

2.0.4 build 22450 😉

W10
W10

uTorrent 3.5.3 Build 44428 Stable! 🙂