Verizon купува AOL за 4.4 млрд. долара

0
44

Американският телекомуникационен гигант Verizon обяви, че ще придобие компанията AOL в сделка на стойност 4.4 милиарда долара.

С това се слага едновременно край и потвърждение на циркулиращите от известно време слухове относно интереса на мобилния оператор към някогашния интернет лидер в САЩ.

Досега не бе ясно дали Verizon иска сливане или придобиване на AOL, но сега вече се знае, че втората опция очевидно е била предпочитаната.

Verizon е известна най-вече със своя широколентов интернет, както и с телефонните си услуги, но базираната в Ню Йорк компания планира да се превърне в играч на пазара на медийно съдържание, видео и реклами.

На свой ред AOL е една от най-старите интернет компании и името ѝ е синоним за много от ранните инициативи в мрежата, сред които имейла и чата в реално време. Тя бе първата компания, която много хора използваха, за да влизат в интернет през 90-те години на миналия век. Както вече стана ясно, AOL и до момента предлага dial up достъп за повече от 2 милиона американци.

AOL се сля с Time Warner през 2001 г., а през 2009 г. отново се отдели като самостоятелна компания, този път с фокус върху дигиталната медия. Днес тя притежава популярни сайтове като Huffington Post, TechCrunch, Engadget и др.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари