Amazon спечели поредния си голям клиент за своя облак.

Amazon Web Services, най-големият облачен доставчик в света, сключи сделка с американския телекомуникационен гигант Verizon Communications, по силата, на която, последните ще преместят голяма част от бизнес приложенията си в облака на Amazon. Очаква се компанията да пренесе над 1000 ключови за бизнеса си приложения, както и бекенд ДБ ситеми, като по този начин AWS ще се превърне в преференциален доставчик на облачни услуги за компанията.

Заедно с това, Verizon ще прехвърли част от продуктовите си бази данни към Amazon Aurora – релационната ДБ система, възникнала като отговор на сходни услуги, като 12с на Oracle. Verizon смята, че по този начин компанията ще увеличи гъвкавостта на предлаганите от нея услуги, докато в същото време ще предложи по-изгодни цени от сега предлаганите на своите клиенти. Заедно с това, компанията открива и специални центрове, които нарича „дожота“, в които служители на Verizon ще могат да получат обучение по работа със специфичните за AWS приложения и архитектури.

Новината за това идва в месеца, в който ирландската авиационна компания Ryanair обяви, че също мести голяма част от ресурсите си в AWS. Преди това подобна инициатива обявиха от Oath, собственост на Verizon и компания обединила два емблематични бранда от зората на WWW, Yahoo и AOL.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за