Vertu започва сътрудничество с производителя на смартфоните Alcatel и BlackBerry

0
98

Производителя на луксозните смартфони Vertu съобщи, че е подписал голям договор с китайската компания TCL Communication, известна с разработването на телефоните с марката TCL, Alcatel и BlackBerry.

В рамките на сделката, цената на която е 40 милиона долара, Vertu може да използва технологиите на TCL Communication в своите телефони, произведени в британския Хемпшир.

Vertu сключи договор за първи път от момента на смяната на собственика си. През март 2017 г., разработчика бе купен от кипърската компания Baferton, собственост на турския бизнесмен Хакан Узан за над 61 милиона долара. Ето как коментира Узан сделката с TCL Communication:

„Развълнувани сме от подписването на това споразумение с TCL Communication. Това е първата от многото значими инвестиции, които предвиждаме в този бизнес. TCL Communication – ценен партньор на Vertu и се надяваме, че това ще бъде началото на една нова глава в процъфтяващите ни отношения“.

„Като водещ новатор в областта на смартфоните, TCL Communication много се радва за разширяването на нашите успешни взаимоотношения с Vertu – казва старши вицепрезидентът на китайската компания Ален Леджер. – Обединяването на технологиите ни за смартфони с отличната изработка на Vertu и ангажимента за добрия дизайн и производителност, ще можем да създадем изключителни възможности за своите претенциозни клиенти“.

През 2012 година, Nokia продаде по-голямата част от акциите на Vertu на частната шведска компания EQT VI. В края на 2015 г., Vertu бе препродадена на китайския холдинг Godin Holdings.

Марката Vertu е на върха на своята популярност преди излизането на iPhone. До 2007 г. годишните продажби на съвременните телефони на стойност от 3 хиляди долара в света достигаше 200-300 хиляди устройства, а Vertu и Tag Heuer контролираха повече от две трети от този пазар. Колко телефона продава Vertu към днешна дата не се съобщава, но е очевидно, че става въпрос за малки количества.

От Vertu посочват, че през цялото време компанията е доставила над 500 хиляди устройства по целия свят. Новите модели на компанията струват до 9500 долара, а броят на регистрираните в системата на Vertu потребители надвишава 225 хиляди.

Vertu през септември 2017 година ще пусне нови услуги и продукти, които ще бъдат достъпни на ключовите за производителя пазари. Също така се планират няколко ексклузивни партньорства с водещи световни марки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари